Afvallen door middel van voeding

 

Afvallen door middel van voeding.

 

 

 

Sommige mensen willen afvallen voor gezondheidsredenen andere willen graag afvallen voor het uiterlijk. Afvallen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, sommige mensen moeten echt ontzettend hun best doen om gewicht te verliezen en andere mensen hoeven enkel wat suikers en/of koolhydraten te laten staan en de kilo’s vliegen er af. Hier zijn een aantal tips waardoor jij door middel van het verbeteren van je voeding af kunt vallen:

 

 

 

Water drinken

 

Water drinken is een relatief makkelijke oplossing en geeft veel verschil, vooral wanneer je eigenlijk altijd frisdrank hebt gedronken. Het zal in het begin minder lekker zijn en het zal voorlopig verleidelijk blijven om toch frisdrank te pakken maar aan het eind van de rit is het de moeite absoluut waard. Water helpt met het vervoeren van afvalstoffen uit je lichaam, daarnaast zorgt water ook nog eens voor een mooie huid en mooi haar! In water zitten niet de suikers die er in pakken drinken zitten en je word dus ook niet dikker van water.

 

 

 

Tussendoortjes

 

Om af te vallen is het van belang dat je niet continue tussendoortjes snoept. Vooral de tussendoortjes als snoep, koek of chips zijn echte dikmakers en erg ongezond. Mocht je toch trek hebben pak dan een stuk fruit of groente. Het is dus ook aan te raden dat als je ergens naar toe gaat je voor de zekerheid beter even een stuk fruit mee kan nemen zodat je niet onderweg weer ongezond eten gaat kopen.

 

 

 

Gezond en gevarieerd koken

 

Afhaal maaltijden, magnetron maaltijden of witte boterhammen horen allemaal bij het verleden! Deze dingen zijn ten eerste ontzettend ongezond maar zorgen er ook nog eens voor dat jij bij elke hap bijna een kilo aan komt! Pak een kook boek en begin met gezond en gevarieerd koken. Als je pasta kookt, maak dan in plaats van standaard pasta volkoren pasta klaar. Laat de groenten sausjes staan want ook deze zijn erg slecht voor mensen die af willen vallen.

 

 

 

Eet niet meer in de avond

 

In de avond eten is niet goed voor je. Je lichaam krijgt nieuwe energie die niet verbruikt kan worden aangezien jij zo gaat slapen. Doordat je lichaam nog maar weinig verbranding heeft zet het eten sneller aan. Het is verleidelijk en voor een keertje kan het natuurlijk geen kwaad maar maak je hier een gewoonte van zul je merken dat je toch behoorlijk aan zult komen.

 

 

 

Goed ontbijt

 

Een goed ontbijt is de key tot een goede dag. Neem voldoende ontbijt tot je. Hierdoor voorkom je dat je straks gaat snoepen of alweer vroeg honger hebt. Ontbijt hoort natuurlijk ook gezond, geen witte boterhammen of cornflakes met 7 scheppen suiker erover. Probeer eens havermout te eten als ontbijt, of magere kwark met fruit.

 

 

 

Ga niet naar de winkel met honger

 

Als jij met honger naar de winkel gaat zul je merken dat je met veel meer en veel ongezondere dingen thuis komt. Ga daarom dus ook nooit naar de winkel met honger want aan het eind van de rit kost het je meer geld en je word er nog eens dik van ook!